kolmapäev, 30. november 2011

Lõpukleit tütrele vol.1

See kleit valmis küll juba paar aastat tagasi. Tütre soov oli saada gümnaasiumi lõpetamiseks erkrohelist kleiti. Ise valis kanga ja tegumoe. Tundsin kohe, et ega see mõnus õmblemine ei tule, kuna kangas oli hästi hargnev ja libe. Nüüd soovib tütar kleiti oma sünnipäeval taas selga panna, aga avastas, et see on liiga pikk, lai ja vöökohas on krookeid palju. Nii, et pean hakkama seda ümber õmblema. Oi, kuidas mulle ei meeldi harutamine. Kohe üldse ei meeldi, juba alustasin ja jubedalt hargneb. Eks näis, mis välja tuleb.

Panen siia kleidist mõned pildid, et hiljem saaksin vaadata, milline kleit algselt välja nägi.





















































































teisipäev, 29. november 2011

Rõõmsavärvilised pitsilised sokid

Lapsel oli ruttu sokke vaja. Selleks kulus üks väike tokk sokilõnga, sellist peenemat sorti ja värvilist. Kudusin nr. 1,75 varrastega ja vardal 11 silma.

pühapäev, 27. november 2011

Õrnlilla boolero

Nii, lõpuks täitus ka minu noorima tütre unistus - udupehme, soe boolero jõulupeoks sai valmis. Lõngaks ikka sama Fabia, millest vanema õe müts ja sall sai kootud. Esialgu kudusin lihtsalt varrukad, kuna need ei istunud seljas just kõige mugavamalt, siis heegeldasin hõlmadeks kaks motiivi. Lõpuks heegeldasin kaeluse, alaääre ja varruka otsad üle suvalise pitsimustriga. Hõlmadele kinnitasin heegeldatud paela.
Lõnga kulus 4 tokki ja kudusin nr. 6 ringvarrastega.





















Roosakaslilla müts

Kootud paksem müts, huvitava nupulise koekirjaga. Lõngaks Katia Peru (40% vill, 40% akrüül, 20% alpaka), roosakaslilla toon. Kulus täpselt üks tokk, vardad nr. 6.