pühapäev, 25. märts 2012

Silver Belle vs. Roosa kaunitar

Mul oli juba paar kuud tagasi plaanis tütrele kampsun kududa. Lõng oli olemas, aga kõik seisis sobiva mustri taga. Ei sobinud üks ega teine. Isetegijas oli mulle juba varem silma hakanud kaunis Silver Belle. Seda nähes teadsin kohe, et selle kampsuni ma ükskord ära koon. Kui tütar teatas, et just see kampsun talle väga meeldib, siis ma enam kaua ei mõelnud ja lõng sai ruttu varrastele sätitud.
Kuigi muster polnud just kergete killast, polnud kudumine üldse nii keeruline kui algul tundus. Kudusin S-suuruse järgi ja nr. 3 ringvarrastega, et saavutada tütrele parajat suurust. Mustrikordusi kudusin õpetuses oleva kolmeteistkümne asemel üksteist ja varrukatel kudusin nn. mustikamustrit kolme silma võrra vähem, et parajamad saaksid. Samuti kasvatasin varrukatel silmuseid iga kuueteistkümnenda rea järel, mitte kaheksanda nagu õpetuses kirjas. Tulemusega jäime mõlemad väga rahule. Drops Merino Extra Fine on ikka nii mõnus pehme lõng, ideaalne palmikutega mustri jaoks. Lõnga kulus kokku 12 tokki, toon nr. 16
Suured tänud LillySmuulile tõlke eest!






















Jõgeva villapood

Jõgeval on taas avatud villapood Wool & Yarn Suur tn. 91, kust saab osta villast lõnga, viltimisvilla ja heiet. Külastasin seda kauplust ja loomulikult ei saanud ju tühjade kätega tulema:) Seal oli nii ilusates toonides lõnga ja heiet, et ma pidin kohe midagi ostma. Seekordseks saagiks sai kaunites toonides heie.